Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch bijna 90 miljoen keer verkocht

100 miljoen in zicht.

De Nintendo Switch is sinds zijn lancering 89,4 miljoen keer verkocht. Dat onthult Nintendo in zijn financieel rapport van het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2021.

Dankzij dit rapport weten we dat de Nintendo Switch tussen 1 april en 30 juni nog eens meer dan 4,8 miljoen keer is verkocht. Ook merken we dat er een lichte stijging is in de verkoop van de standaard Nintendo Switch in vergelijking met het vorige jaar. Helaas voor Nintendo werd de Switch Lite echter 21,7 procent minder verkocht dan vorig jaar, waardoor er in totaal minder Switch-consoles verkocht zijn.

Verder gingen er in dit kwartaal 45,28 miljoen Switch-games over de toonbank. Hierbij schoten New Pokémon Snap met 2,07 miljoen exemplaren, Mario Golf: Super Rush met 1,34 miljoen exemplaren en Miitopia met 1,04 miljoen exemplaren goed uit de startblokken. Ook eerder uitgebrachte games doen het nog erg goed. Zo tikt het verkoopcijfer van Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing: New Horizons respectievelijk verder aan naar 37,08 miljoen en 33,89 miljoen.

Met het huidige cijfer is de kaap van 100 miljoen verkochte eenheden niet veraf. Vermoedelijk geeft het recent aangekondigde Nintendo Switch OLED-model de cijfers nog een stevige boost eind dit jaar. Nintendo zei daarnaast dat er geen plannen zijn om nog een ander Switch-model op de markt te brengen. Maar dat hebben we al vaker gehoord.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties