Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch al meer dan 92 miljoen keer verkocht

het verkoopcijfer van de Wii is binnen bereik.

Nintendo heeft zijn nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er intussen al meer dan 92 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch zijn verkocht.

Het afgelopen kwartaal gingen er opnieuw 3,83 miljoen exemplaren over te toonbank. Stilaan komt daardoor ook het verkoopcijfer van de populaire Wii in het zicht. Die console werd in totaal 101 miljoen keer verkocht.

De release van de Switch OLED zal de verkoop ongetwijfeld nog een extra boost geven. Daar staat wel tegenover dat Nintendo de productie van de Switch het komende jaar met 20% vermindert door het wereldwijde chiptekort.

Ook de games voor de Switch verkopen als zoete broodjes. Recente releases zoals The Legend of Zelda: Skyward Sword HD en New Pokémon Snap gingen al respectievelijk 3,6 miljoen en 2,19 miljoen keer over de toonbank.

De best verkochte Switch-game blijft echter Mario Kart 8 Deluxe met 38,74 miljoen exemplaren. De top drie wordt vervolledigd door Animal Crossing: New Horizons met 34,85 miljoen exemplaren en Super Smash Bros. Ultimate met 25,71 miljoen exemplaren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties