Skip to main content

Nintendo Switch al meer dan 84 miljoen keer verkocht

2020 was een recordjaar.

Nintendo heeft zijn financiële cijfers voor 2020 bekendgemaakt. Op 31 maart 2021 - traditioneel de laatste dag van het boekhoudkundig jaar - waren er in totaal 84,59 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. In 2020 alleen werden er daarvan 28,83 miljoen exemplaren verkocht. Dankzij die goede verkoop in het coronajaar boekte het bedrijf ook een recordwinst van 6 miljard dollar.

Door de goede verkoop zit de Switch ook de Wii op de hielen. Die ging destijds 101 miljoen keer over de toonbank. Nintendo verwacht wel dat de verkoop dit jaar enigszins zal afremmen.

Bekijk op YouTube

Ook de games van Nintendo verkochten vlot. Mario Kart 8 Deluxe blijft de best verkochte game met in totaal 35,4 miljoen exemplaren. Animal Crossing: New Horizon staat amper een jaar na de release echter al op de tweede plaats met 32,6 miljoen exemplaren. Ook Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokémon Sword & Shield en Super Mario Odyssey gingen allemaal meer dan 20 miljoen keer over de toonbank.

Het is niet geweten hoeveel winst Nintendo maakt op de verkoop van consoles. Concurrent Microsoft onthulde eerder vandaag alvast dat er geen winst wordt gemaakt op de verkoop van Xbox-consoles.

Read this next