Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch al 132 miljoen keer verkocht

Nog geen wissel van de wacht.

Nintendo heeft zijn financiële rapportering voor het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de Switch nog steeds goed verkoopt en intussen al 132 miljoen keer over de toonbank ging.

In vergelijking met een jaar eerder verkocht de hybride console zelfs 2,4% beter. Vooral de OLED-versie doet het nog steeds goed met 4,69 miljoen exemplaren in het afgelopen kwartaal.

Tijdens de presentatie kwamen er ook enkele vragen over een mogelijke opvolger voor de Switch. CEO Shuntaro Furukawa ging niet in op die vragen, ondanks de geruchten dat de Switch 2 in 2024 uitkomt.

Ook qua games genereert de Switch nog steeds heel wat omzet. Zo is Pikmin 4 met 2,61 miljoen exemplaren de best verkochte game ooit in die reeks. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ging zelfs al 19,5 miljoen keer over de toonbank.

Ten slotte was ook de Super Mario Bros. film een schot in de roos voor Nintendo. Vooral Mario Kart 8 Deluxe profiteerde van het succes van de film en vond het afgelopen kwartaal 3,22 miljoen nieuwe klanten. Met 57 miljoen verkochte exemplaren in totaal blijft dat met voorsprong de meest populaire Switch-game.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo Switch

Pikmin 4

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties