Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo streamt gameplay The Legend of Zelda voor Wii U/NX op E3

Enige speelbare game van Nintendo op de beursvloer.

Nintendo maakt bekend tijdens de E3 gameplay van The Legend of Zelda voor de Wii U en Nintendo's NX te streamen. De stream start dinsdag 14 juni om 18:00 uur en duurt daarna een hele dag.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aime presenteert de show. Naast de gameplay zelf vertellen ontwikkelaars over de totstandkoming van de game, inclusief info van achter de schermen.

Eerder was al duidelijk dat Nintendo groots uitpakt op de E3 met de nieuwste The Legend of Zelda. Voor zover bekend is het tevens de enige Wii U-game van Nintendo zelf die op de beursvloer speelbaar is.

Nintendo houdt al enkele jaren geen traditionele persconferenties meer, zoals Sony en Microsoft wel doen. Het bedrijf koos de afgelopen tijd voor vooraf opgenomen video's, Nintendo Directs.

Er zijn nog geen plannen gedeeld voor een nieuwe Nintendo Direct tijdens de E3. Online wordt gespeculeerd dat deze dit jaar in zijn geheel wordt vervangen door de Zelda-stream, omdat die uitzending anders op dezelfde tijd zou starten.

Kortgeleden raakte bekend dat The Legend of Zelda ook in ontwikkeling is voor de NX, en daarmee uitgesteld is naar 2017. De nieuwe spelcomputer van Nintendo wordt tijdens de E3 nog niet getoond.

Meer over The Legend of Zelda: Breath of the Wild weten? Lees dan ons overzicht van alle Zelda Breath of the Wild info die tot nu toe bekend is.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties