Skip to main content

Nintendo stopt productie van Nintendo 2DS en 3DS

Na meer dan negen jaar.

Nintendo zet de productie van alle Nintendo 2DS- en 3DS-modellen stop. Dat maakt de Japanse website van Nintendo bekend.

Een vertaling van Nintendo Everything leert ons dat de 'productie van alle modellen van de Nintendo 3DS-familie is stopgezet. Onder die familie vind je alle New en XL-modellen van de Nintendo 2DS en 3DS.

Enkele statistieken op de Nintendo-website tonen dat de Nintendo 3DS-familie het zowel op vlak van hardware als op het gebied van software erg goed heeft gedaan. De Nintendo 3DS kwam in maart 2011 op de markt. Alle modellen samen gingen gedurende negen jaar meer dan 75 miljoen keer over de toonbank. Ook de software en games deden het erg goed, momenteel staat de teller daar op 384 miljoen verkochte exemplaren.

Als je de bovenstaande statistieken vergelijkt met die van de Nintendo Switch, dan zie je dat de Nintendo 3DS-familie het beter doet op het vlak van hardware, maar niet op het gebied van software. De fysieke en digitale games van die hybride console gingen in meer dan drie jaar tijd al 406 miljoen keer over toonbank.

Read this next