Skip to main content

Nintendo stopt met de ontwikkeling van mobile games

Ninten-doet het niet meer.

Nintendo-topman Shuntaro Furukawa onthult dat het bedrijf in de toekomst waarschijnlijk geen nieuwe games voor smartphones en tablets gaat ontwikkelen. De huidige mobile games van Nintendo brengen namelijk minder op dan verwacht, waardoor het bedrijf vooral wil focussen op nieuwe games voor de Switch.

De uitspraak van Furukawa dateert al van vorige maand, maar raakte pas recent algemeen bekend via een artikel op de economische nieuwswebsite Bloomberg. Een dag na de uitspraak daalde de waarde van de aandelen van Nintendo met 4%.

Bekijk op YouTube

De afgelopen jaren bracht Nintendo een hele reeks mobile games uit, waaronder Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp. De voorlopig laatste game in die reeks was Mario Kart Tour in 2019.

Geen van die games was een groot succes, en enkele titels kregen bovendien kritiek voor hun free-to-play-model. Zo kun je in Mario Kart Tour de 200cc races enkel spelen door een maandelijkse abonnement van 5 euro aan te schaffen.

Nintendo blijft de reeds uitgebrachte games voorlopig wel ondersteunen. Ook de verdere ontwikkeling van het nog steeds populaire Pokémon GO, dat in handen is van Niantic, gaat uiteraard verder. Volgende maand vindt er zelfs een grootschalig online Pokémon GO Fest door.

Read this next