Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo stopt met Club Nintendo

Lever op tijd je sterren in.

Nintendo stopt binnenkort met Club Nintendo, een dienst waarbij je spelcomputers en games registreert voor sterren. Deze zijn in te leveren in de sterrencatalogus, Nintendo's webshop met een constant veranderend aanbod van exclusieve merchandise.

Je hebt nog tot 30 september om je verzamelde sterren in te leveren of productregistraties te doen die je nog hebt liggen. Onder de duurde items vind je onder meer een Yoshi-rugzak, de soundtrack van Super Mario Galaxy en een t-shirt van Mario Kart 8.

Nintendo start al eerder met het uitfaseren van de dienst. Vanaf 1 april 2015 worden fysieke Nintendo-games niet meer voorzien van productregistratiecodes, de bekende rode pamfletten die er al jaren mee gebundeld gaan.

De New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL zijn tevens niet te registreren voor sterren. Vanaf 20 april worden gedownloade Wii U en Nintendo 3DS-games niet langer geregistreerd en zijn er ook geen enquêtes meer voor af te nemen.

Nintendo geeft geen reden voor het stopzetten van Club Nintendo, maar zegt wel te werken aan een soortgelijk initiatief. Wanneer deze dienst lanceert, krijgen nieuwe leden gratis toegang tot de tekensoftware Flipnote Studio 3D.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties