Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo spreekt over de "Wii HD"

Miyamoto deelt zijn mening met ons.

Legende Shigeru Miyamoto geeft in een interview aan dat het zou kunnen dat de Wii richting HD-graphics gaat wanneer deze 'nieuwe' technologie beschikbaar is. Zo nieuw is het weergeven van spellen in hoge definitie nu ook weer niet, maar we laten Miyamoto even zelf aan het woord.

"Er is helemaal niets mis met mooie graphics, en mocht ik zelf een HD-televisie in mijn woonkamer hebben staan zou ik ook graag spellen willen spelen die haarscherpe beelden vertonen. Nu de penetratie van HD-beeldschermen steeds sterker aan het worden is zullen we Nintendo deze trend zien volgen," aldus Miyamoto.

"Ik denk echter niet dat mooiere graphics gelijk staan aan betere gameplay. Nintendo zal zich dus nog altijd blijven focussen op het aanbieden van sterke spellen, al gaan we de technologische vooruitgang zeker niet negeren," waarmee de guru het gesprek beëindigde.

Analisten binnen de industrie denken dat we een aankondiging rond de "Wii Plus" - dezelfde console die we nu kennen, maar dan met ondersteuning voor HD-games - in de loop van 2010 mogen verwachten. De E3 in mei lijkt ons de perfecte gelegenheid voor Nintendo.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen