Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo reageert op online verkoop van Animal Crossing dorpsbewoners

Het blijft niet bij klingels.

Nintendo laat weten op de hoogte te zijn van het feit dat er online markten bestaan waarop spelers Animal Crossing dorpsbewoners voor echt geld verkopen. Het bedrijf laat weten dat dit tegen de servicevoorwaarden is waar spelers akkoord mee gaan.

In een interview met het Japanse J-cast stelt een reporter de vraag aan een vertegenwoordiger van Nintendo. Die bevestigt dat de online handel de regels van het bedrijf breekt en dat het Nintendo actie zal ondernemen.

Cover image for YouTube videoTop 20 Best Villager House Interiors In Animal Crossing: New Horizons - BUT WHICH ONES DO YOU LOVE?

"Vanaf vandaag zullen we Animal Crossing RMT (real-money trading) in de gaten houden. Klanten mogen op het Nintendo Network geen ruilacties uitvoeren voor echt geld," aldus de vertegenwoordiger van Nintendo. Hoe Nintendo deze spelers wil bestraffen, is niet duidelijk. Vermoedelijk wil het bedrijf die spelers de toegang tot het Nintendo Network ontzeggen. Daardoor zouden ze niet meer online kunnen spelen op de Nintendo Switch.

De economie van Animal Crossing verandert aan een hoog tempo. Al kort na de launch werden speciale markten en websites opgezet. Eerst voor klingels en knollen, maar al snel volgden websites voor zeldzame meubels. Toen vervolgens ook duidelijk werd dat bepaalde dorpsbewoners veel populairder zijn dan andere, ontstond ook hier een handel in. Eerst in ruil voor Nook-milesbonnen, maar dat evolueerde uiteindelijk naar echt geld.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties