Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Power kapt er mee

Amerikaans magazine stopt na 24 jaar trouwe dienst.

Het Amerikaanse gamesmagazine Nintendo Power stopt na 24 jaar trouwe dienst. Nintendo liet uitgever Future Publishing weten dat het geen interesse heeft in het vernieuwen van het contract en dat er ook geen digitale publicatie wordt nagestreefd. De werknemers van Nintendo Power worden ondergebracht op andere plaatsen bij Future Publishing.

De eerste Nintendo Power verscheen in 1988 en de reeks werd voor veel Amerikaanse gamertjes een onderdeel van hun jeugd. Het magazine was een vervolg op de Nintendo Fun Club nieuwsbrief (uit de tijd dat een nieuwsbrief nog écht een brief was) en stond niet alleen bekend om de reviews en previews van Nintendo games maar ook om de gedetailleerde tips en walkthrough secties.

De eerste uitgave kun je hier in zijn geheel online inkijken.

Tot 2007 bracht Nintendo het blad zelf uit en was het dus stiekem niet veel meer dan een veredeld reclameblaadje. Daarna werd het overgenomen door Future Publishing dat op een iets onafhankelijkere manier de content bracht.

Waarom Nintendo geen heil meer ziet in het blad, hoe veel uitgaven er nog verschijnen en hoe geabonneerden worden gecompenseerd is nog onduidelijk.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen