Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo patenteert mogelijke vaardigheden voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Drie patenten in een Breath.

Nintendo heeft eind mei drie patenten aangevraagd voor vaardigheden die mogelijk in The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 zitten. Het is daarmee nog niet zeker dat de vaardigheden ook in de definitieve game zullen zitten.

Het eerste patent is voor een vaardigheid waarmee je door muren, plafonds en objecten gaat. Volgens de bijbehorende afbeeldingen kan Link niet door objecten gaan als de ondergrond te stijl is of er andere objecten in de weg staan.

Met de tweede vaardigheid spoel je objecten terug in de tijd. Die terugspoelfunctie komt mogelijk goed van pas tijdens de vele puzzels die in de sequel zitten. Op de afbeeldingen zie je hoe de speler een object terugspoelt en er een meter verschijnt.

Vermoedelijk werkt het balkje op dezelfde manier als de staminameter en krijg je dus tot het balkje leeg is de tijd om de functie te gebruiken. Wanneer het metertje op is, krijg je te maken met een cooldown-periode en moet je wachten tot het balkje weer vol is.

Dankzij het derde patent ontdek je dat je in Breath of the Wild 2 een vrije val-vaardigheid krijgt. Volgens het patent kan Link hiermee achteruit vallen, acrobatische toeren in de lucht uithalen en zijn boog al vallend in verschillende richtingen afvuren.

De Breath of the Wild sequel komt vermoedelijk in 2022 uit. Hoewel Nintendo amper informatie vrijgeeft over dit vervolg, onthulde hij toch al de eerste The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 gameplay.

Read this next