Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo over de PlayStation Move

US-baas Reggie praat ook over Wii HD.

Reggie Fils-Aime van Nintendo heeft zich tijdens een interview uitgelaten over de PlayStation Move, de nieuwe motion controller voor de PS3. Hij zegt dat hij "begon te blozen" toen hij zag hoe hard Sony de Wii wou imiteren.

"Ikzelf heb de aankondiging van de PlayStation Move niet gezien. Ik heb wel al enkele presentaties gezien waarin men de PS Move voorstelt en ik denk dat de vraag niet is hoe wij, Nintendo, zullen reageren - de vraag is vooral: wat zal Sony doen dat treffend genoeg is voor de consument."

Reggie gaat verder met enkele aanvallende uitspraken: "Vanuit ons standpunt zijn motion controls de basis van wat wij doen. Ik geloof dat we een assortiment aan verschillende ervaringen hebben geïntroduceerd met onze motion controls en we zijn trots om als innovator te fungeren binnen een markt waarin wij zullen blijven innoveren. Ik vraag me met andere woorden dus af hoe Sony zal reageren wanneer wij blijven innoveren als de PS Move hun beste poging is."

Tijdens een ander gesprek vroeg men Reggie nogmaals naar de mogelijkheid dat er een HD-versie van de Wii zou komen. Wanneer Miyamoto naar Iwata gaat en zegt: 'Ik heb een ongelofelijk idee maar ik kan het niet waarmaken op de Wii', dan pas zullen we beginnen denken aan de volgende generatie consoles," vertelde de man. "Wat de toekomst brengt zullen we dan wel zien. Ik denk dat meneer Miyamoto zelf veel interesse heeft in het brengen van een HD-ervaring, maar om helemaal duidelijk te zijn: HD-graphics alleen zijn niet genoeg om richting een opvolger voor de Wii te gaan."

Straffe woorden van Reggie Fils-Aime!

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties