Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo: "opvolger voor de Switch komt ten vroegste in april 2024 uit"

Nog geen tijd om te switchen.

Nintendo-topman Shuntaro Furukawa heeft zojuist zijn nieuwe financiële cijfers aan de aandeelhouders toegelicht. Hoewel de verkoopcijfers van de Switch stilaan beginnen zakken, hoeven we het komende jaar nog geen opvolger te verwachten.

Volgens Furukawa staat er voor het komende boekhoudkundig jaar geen nieuwe of verbeterde Switch-hardware op de agenda. Dat boekhoudkundig jaar loopt tot en met 31 maart 2024.

De piek in de verkoopcijfers van de huidige Switch is intussen wel bereikt. Afgelopen jaar gingen er 22% minder consoles over de toonbank dan het jaar voordien. Ook voor het komende jaar verwacht Nintendo een verdere daling in de cijfers.

Bekijk op YouTube

Volgens verschillende analisten is er wel een kans dat de Switch tegen eind 2024 een opvolger krijgt. De komende maanden hoopt Nintendo vermoedelijk nog op een nieuwe boost in de cijfers met de release van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Hoewel de Switch zelf minder goed verkoopt na zeven jaar, gaan de games wel nog altijd vlot over de toonbank. Zo werden er sinds de release eind vorig jaar al 22 miljoen exemplaren van Pokémon Scarlet en Violet verkocht.

Eind deze week staat er alweer een grote release voor de Switch op de agenda. Lees er alvast alles over in onze The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom preview.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties