Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo onthult Super Mario Maker amiibo bundel

Met 8-bit Mario en artbook.

Nintendo onthult vandaag de Super Mario Maker amiibo bundel, met daarin de amiibo die een dag eerder al te vinden was op de site van het bedrijf. Er komt nog een andere versie van op de markt, met een hedendaagser kleurenpalet.

De 8-bit Mario-amiibo speelt in de game een reuzenpaddenstoel vrij die alle blokken op het scherm tegelijk breekt. Ook krijgt Super Mario Maker dan een retrofilter, waardoor het lijkt alsof je op een beeldbuis speelt.

In de bundel zit ook nog een 100 pagina's tellend artbook. Tijdens de Digital Event van Nintendo is bekend geworden dat de releasedatum van Super Mario Maker 11 september is.

Ook andere amiibo werken met Super Mario Maker. Ze spelen de bijbehorende personages in de game vrij. Heb je bijvoorbeeld een amiibo van Link en druk je die op de GamePad, dan kun je als Link spelen in je eigengemaakte Mario-levels.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties