Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Pokémon onthuld [update]

De nieuwe toevoeging voor Pokémon X en Y lijkt op Mewtwo.

Update: Nintendo bevestigde dat dit Mewtwo's nieuwe vorm betreft. Bekijk de video onderaan het artikel.

Origineel artikel: Tijdens de Japanse televisieshow Pokémon Smash is een nieuw karakter onthuld voor de aankomende Nintendo 3DS-spellen Pokémon X en Pokémon Y. De nieuwe Pokémon lijkt op Mewtwo, de moeilijk te vangen Pokémon uit de eerste spellen Pokémon Red en Pokémon Blue. De Pokémon Company - een dochterbedrijf van Nintendo verantwoordelijk voor de marketing en licenties van Pokémonproducten - vermeldt dat het om een "nieuw wezen" gaat.

Mewtwo is geboren uit een zwangere Mew, en werd gecreëerd door wetenschappers die wensten de sterkste Pokémon ooit te maken. De wetenschappers kloonden en experimenteerden met de genen van Mewtwo om de Pokémon krachtiger en valser te maken. Mewtwo bleek niet controleerbaar, ontsnapte en lijkt, vooralsnog, de enige levende Mewtwo. Mewtwo en Mew vormen het Mew Duo, een zeldzaam, wellicht uniek duo legendarische Pokémon. Beide Pokémon hebben psychische krachten en hebben geen bekende evoluties. De nieuwe Pokémon is dus Mew noch Mewtwo maar kan bijvoorbeeld wel familie van de zeldzame Pokémon zijn.

Mewtwo kwam voor in enkele Pokémonspellen. Spelers konden Mewtwo als eerst vangen in Pokémon Red en Blue, de eerste spellen binnen de franchise. Mewtwo verscheen enkel nadat de Elite Four en de rivaal van de hoofdspeler zijn verslagen. De Master Ball, de Pokéball waarmee elke Pokémon gevangen kon worden, werd vaak voor dit zeldzame exemplaar bewaard. In de remakes Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen moesten spelers, naast de voorwaarden uit Red en Blue, ook informatie over 60 Pokémon verzamelen. In Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilver moest de speler eerst alle acht Kanto Gym leiders verslaan. In Pokémon Black en Pokémon White was Mewtwo beschikbaar als downloadable content. Mewtwo verscheen ook in andere titels van Nintendo als Pokémon Stadium en Super Smash Bros. Melee.

De nieuwe Pokémon.
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties