Skip to main content

Nintendo onthult nieuwe informatie over Splatoon

Demo nu te downloaden in de e-Shop.

Nintendo onthult tijdens een speciale Nintendo Direct nieuwe informatie over de aankomende multiplayer-shooter Splatoon voor de Nintendo Wii U.

In Splatoon heeft je Inkling de beschikking over een gevarieerd aantal wapens die zijn opgesplitst in drie verschillende types: Shooter, Charger en Roller. De Shooter-wapens zijn ideaal voor snelle vuurgevechten, de Charger-wapens hebben een groter bereik en de Roller-wapens zijn traag, maar kunnen een breed oppervlak met inkt verven. Daarbij kan je een sub-weapon en een special weapon bij je dragen. Die variëren van speciale mijnen tot luchtaanvallen die een groot oppervlakte van de omgeving met inkt bombarderen.

In de verschilende winkels in Inkopolis kan je gear voor je Inkling aanschaffen. Dit geeft je Inkling niet alleen een unieke uitstraling, maar levert ook nieuwe vaardigheden op. Je wapens brengen zo bijvoorbeeld extra schade toe of je kan langer blijven schieten dankzij de Inkt Saver. Hoe langer je een bepaald kledingstuk draagt, hoe meer vaardigheden je ontgrendelt.

De Inkopolis Tower geeft toegang tot de verschillende online gevechten in Splatoon. Regular Battle is voor iedereen toegankelijk, maar je moet minstens level tien zijn voor Ranked Battle die kort na de launch beschikbaar is. Ranked Battle huist de modus Splat Zones waarin je afhankelijk van je rang nieuwe gear en wapens kan verdienen. In Regular Battle vinden de standaard vier tegen vier Turf War-gevechten plaats.

Als je offline je vaardigheden wilt perfectioneren, is er de optie om via lokale co-op te spelen. Maximaal twee spelers kunnen in de Battle Dojo de strijd aan gaan om te zien wie de meeste ballonnen kapot kan schieten. Als je liever alleen speelt, zijn er de singeplayer levels van Capn' Cuttlefish met nieuwe vijanden, verschillende puzzelelementen en baasgevechten.

Na de lancering van Splatoon wordt er door middel van updates gratis nieuwe content aan de game toegevoegd. Dit varieert van nieuwe stages, wapens en gear tot de nieuwe Ranked Battle modi Tower Control en Rainmaker. Tevens vindt op 27 juni het eerste Splatfest event plaats. In dit evenement met een variërend thema krijg je de kans om speciale items te winnen.

Er is nu ook een demo van Splatoon te downloaden in de Nintendo e-Shop. Deze is echter enkel op 9 mei op verschillende tijdstippen te spelen. Je krijgt na het downloaden van de demo de kans om de game met 10 procent korting te kopen in de e-Shop.

Splatoon is op 29 mei verkrijgbaar voor de Nintendo Wii U.

Bekijk op YouTube

Read this next