Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo onthult nieuwe 3DS en 3DS XL

In 2015 in Europa verkrijgbaar.

Nintendo onthult nieuwe modellen van de Nintendo 3DS en 3DS XL tijdens de zojuist uitgezonden Nintendo 3DS Direct stream.

De nieuwe versies van de handhelds bevatten een verbeterd scherm, waardoor het 3D-effect van een verschillende hoeken bekeken kan worden. Ze bevatten ook een snellere processor. Dit betekent dat de Nintendo 3DS-eShop en het Miiverse sneller worden geladen, maar het is ook essentieel voor het spelen van nieuwe games. Zo heeft Nintendo laten weten dat de Xenoblade Chronicles 3DS-overzetting alleen gespeeld kan worden op de nieuwe Nintendo 3DS-modellen.

De nieuwe handheld bevat ook een extra analoge knop. De 'C-button' is vernoemd naar de C-stick van de GameCube controller en zorgt ervoor dat je games kan spelen met twee analoge besturingen. Dit was eerder al mogelijk met de 3DS Circle Pad Pro-accessoire.

Een micro-USB poort en NFC technologie zijn ook ingebouwd. Dit laatste maakt het mogelijk om de aankomende amiibo's te gebruiken met de spelcomputer.

De nieuwe modellen komen 11 oktober uit in Japan. Een persvoorlichter van Nintendo laat aan Eurogamer weten dat Europa nog moet wachten tot 2015.

Getagged als

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties