Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo onthult de Nintendo Switch

Voorheen de NX.

Ontwikkelaar Nintendo heeft de Nintendo Switch officieel onthuld. De console is vanaf maart 2017 verkrijgbaar.

De Nintendo Switch is een console die je op je tv kunt aansluiten, maar die tegelijkertijd ook als handheld te gebruiken is. In de aankondigingstrailer van de Switch is onder andere te zien dat je de controller van de console uit elkaar kunt halen en op een scherm van de console kunt aansluiten.

Dit scherm kun je vervolgens uit een speciale cradle halen en als handheld gebruiken. De losse onderdelen van de controller zijn ook elk als minicontroller te gebruiken.

In de trailer zijn verder games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en The Elder Scrolls 5: Skyrim te zien. Ook wordt er kort een nieuwe Mario Kart-game in het filmpje getoond.

De Nintendo Switch heette aanvankelijk de Nintendo NX. Eerder dit jaar deden er al geruchten de ronde dat de console een hybride tussen handheld en thuisconsole is. Ook dook eerder al het gerucht op dat de console over afneembare controllers beschikt.

De precieze releasedatum van de Nintendo Switch is nog niet bekend.

Meer over de Switch weten? Lees dan ons overzicht met alle Nintendo Switch info die tot nu toe bekend is.

Getagged als
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties