Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Network aangekondigd voor 3DS en Wii U

Uitgebreidere online mogelijkheden voor Nintendo-machines.

Nintendo heeft vandaag op een evenement georganiseerd voor zijn investeerders een aantal aankondigingen gemaakt over de nieuwe online mogelijkheden van de 3DS en Wii U.

Er wordt een einde gemaakt aan de Nintendo Wi-Fi Connection, Nintendo's eerste poging om een degelijk online platform uit te bouwen op de DS. Het project was...niet succesvol. De opvolger heet Nintendo Network en kent heel wat nieuwe functies.

"In tegenstelling tot Nintendo Wi-Fi Connection, wat we gemaakt hebben met een aantal specifieke functionaliteiten en concepten in het achterhoofd, willen we met Nintendo Network een platform maken waar verschillende services op beschikbaar zullen zijn," zei Satoru Iwata, president van Nintendo. Hiermee zou Nintendo een online service bieden die meer in lijn ligt met Sony's PSN en Microsoft's Live-service.

Concrete mogelijkheden van het Nintendo Network zijn het organiseren van wedstrijden, het communiceren van gebruikers met elkaar, het downloaden van DLC en digitale distributie van volledige games.

Ook een grote stap richting moderniteit voor Nintendo is de introductie van persoonlijke accounts op de Wii U. Met deze persoonlijke accounts zou het voor de gebruikers gemakkelijker zijn om hun Wii U te delen met vrienden en gezinsleden.

Ook over digitale distributie kon Iwata al meer vertellen. "Dit is al mogelijk met de hardware van de Nintendo 3DS en we hebben al de nodige infrastructuur. We zullen dezelfde infrastructuur bouwen voor de Wii U. We hebben echter nog geen concrete timing beslist om deze service te starten. We moeten eerst verschillende factoren in acht nemen zoals de relatie met groot- en kleinhandel en onderzoeken hoe de eindgebruiker dit zal ervaren. Daarnaast is er nog de omgeving rond de markt die we moeten onderzoeken zoals de nodige geheugencapaciteit op de SD-kaarten van de eindgebruiker. Wel zijn we er zeker van dat het belang van digitale distributie zal stijgen in de toekomst."

Ook kan het Nintendo Network gebruik maken van zogenaamde NFC (Near Field Communication). Dat is een functie ingebouwd in de tablet controller van de Wii U. Hiermee kunnen Nintendo maar ook gamers data lezen en schrijven naar e-cards en figurines door ze simpelweg in de buurt van de tablet controller te leggen. Hetzelfde systeem wordt nu al gebruikt door Skylanders van Activision om informatie van personages op te slaan in figurines.

De Wii U verschijnt nog voor het einde van dit jaar wereldwijd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties