Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo maakte in 2020 meer dan 200% extra winst

209% om precies te zijn.

Nintendo had in 2020 een geweldig financieel jaar waarin het maar liefst 209 % meer winst boekte door de verkoop van miljoenen Nintendo Switch-consoles en meer dan honderd miljoen games.

Bij de bestverkochte games staat Mario Kart 8 Deluxe op de eerste plaats met in totaal 29 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons met 26 miljoen exemplaren en Pokémon Sword en Shield met 19,2 miljoen exemplaren. Pokémon Sword en Shield kronen zich zo tot de bestverkochte Pokémon-games ooit en laten Pokémon Gold en Silver achter zich.

Mario Kart 8 Deluxe ging meer dan 29 miljoen keer over de toonbank.

In de laatste zes maanden deden ook andere games het uitstekend. Zo ging Super Mario 3D All-Stars de eerste twaalf dagen na de release meer dan 5,21 miljoen keer over de toonbank. Ring Fit Adventure verkocht 3,1 miljoen extra exemplaren, daardoor de totale teller voor die game nu op 5,8 miljoen exemplaren staat.

De totale verkoop van Nintendo Switch-consoles en games steeg in vergelijking met vorig jaar met respectievelijk 80% en 73 %. Daardoor maakte Nintendo tegenover vorig jaar maar liefst 2,8 miljard dollar extra winst.

Meer informatie over de bovenstaande games lees je op onze site in de Mario Kart 8 Deluxe review, Animal Crossing New Horizons review, Pokémon Sword en Shield review en Super Mario 3D All-Stars review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties