Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo lijdt jaarlijks verlies van 327 miljoen euro

2,72 miljoen Wii U's verkocht in het afgelopen fiscale jaar.

Nintendo rapporteert een verlies van omgerekend 327 miljoen euro over het afgelopen fiscale jaar. Dat doet het Japanse bedrijf in een rapport over de jaarcijfers. Het is het derde jaar op rij dat Nintendo verlies lijdt.

In het afgelopen jaar is de Wii U 2,72 miljoen keer verkocht. Wereldwijd staat de teller daardoor op 6,17 miljoen verkochte Wii U-spelcomputers sinds de lancering in 2012. Nintendo verwacht in het aankomende fiscale jaar nog 3,6 miljoen Wii U's te verkopen.

De PlayStation 4 is ter vergelijking sinds de lancering vorig jaar november meer dan zeven miljoen keer verkocht. De Xbox One is inmiddels vijf miljoen keer 'ingekocht door winkeliers.'

De Nintendo 3DS is 12,24 miljoen keer verkocht en daarmee komt de handheld nu aan de 43,33 miljoen wereldwijd verkochte exemplaren. Pokémon X en Y zijn de meestverkochte games voor het apparaat. Gezamenlijk zijn ze 12,26 miljoen keer gekocht.

Nintendo hoopt de 'uitdagende verkoopsituatie' van de Wii U aan te gaan door in de toekomst meer te focussen op de unieke aspecten van de spelcomputer, waaronder de NFC-technologie. Daarbij verwacht het bedrijf dat de Nintendo DS-games het goed doen op de Virtual Console en zijn er hoge verwachtingen van Mario Kart 8 en Super Smash Bros.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties