Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo lanceert binnenkort Mii-applicatie voor social media

Iwata spreekt over smartphones, groei van de Wii U en fiscaal 2016.

Nintendo lanceert binnenkort een applicatie waarmee je je Mii avatar kan gebruiken op social media.

In een interview met de Japanse krant Nikkei zegt Nintendo hoofddirecteur Satoru Iwata dat de applicatie komende maand wordt onthuld. Via de applicatie laad je je Mii avatar binnen om het daarna om te toveren in een gebruikersicoon/profielfoto. In het het interview sprak Iwata ook over de toekomstplannen op het gebied van smartphones en de verwachte groei van de Wii U.

Iwata herhaalde zijn eerdere plannen om smartphoneproducten te ontwikkelen die gebruikers moeten aantrekken tot Nintendo producten. Dit betekent niet dat het bestaande Nintendo titels zal uit brengen op smartphones of tablets.

"In het verleden verzette ik me tegen het maken van smartphone-en tablet-versies van Nintendo titels", zegt Iwata. "De prijs voor content gericht op smartphones en tablets daalt snel. Ik ben nog steeds behoedzaam voor die categorie. We hebben de intentie om producten te ontwikkelen waarmee klanten zich met de Nintendo producten kunnen identificeren en er voor zorgen dat mensen aandacht geven aan Nintendo games."

Verder voorziet Iwata een verbeterde prestatie voor het volgende fiscale jaar, zolang ze niet ongunstig worden beïnvloed door fluctuatie op de buitenlandse wisselkoers. "Ik heb al eerder gezegd dat we hopen een passende winst voor Nintendo te bereiken, zo vroeg als het fiscale jaar van 2016", zegt Iwata. Waarbij een bedrijfsresultaat van 100 miljard yen (ongeveer 750 miljoen euro) volgens hem het niveau is wat wordt verwacht van de markt en de aandeelhouders.

Voor de Wii U ziet Iwata nog steeds de ruimte om te groeien dankzij een aantal games die dit jaar nog moeten uit komen. Bijvoorbeeld de nieuwe Legend of Zelda, de nieuwe Starfox en Xenoblade Chronicles X.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties