Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo kondigt nieuwe Game & Watch handheld aan

Hetzelfde design met enkele aanpassingen.

Nintendo brengt binnenkort een nieuwe Game & Watch handheld op de markt. Die bevat de NES-versie van Super Mario Bros. uit 1985 en komt op 13 november uit.

Het design van de handheld is gebaseerd op de originele Game & Watch uit 1980, maar bevat nu ook een D-pad. Volgens Nintendo zou gamen op de nieuwe handheld daardoor soepeler gaan. Daarnaast is het LCD-scherm van het origineel vervangen door een LED-scherm.

Naast de originele Super Mario Bros. bevat de handheld ook The Lost Levels sequel, 35 easter eggs en een versie van de Game & Watch game Ball. Als je het gamen even beu bent, dan kun je de handheld ook gebruiken als wekker.

Dat de Game & Watch terug zijn opwachting maakt, is niet verwonderlijk. De handheld ging destijds immers meer dan 43 miljoen keer over de toonbank. Het is verder ook een mooi eerbetoon aan Gunpei Yokoi,de bedenker van het apparaat die in 1997 stierf bij een auto-ongeluk.

Nintendo heeft gisteren ook verschillende nieuwe games aangekondigd. Zo kan je binnenkort aan de slag met de Super Mario 3D All-Stars-collectie die Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy bevat. In februari komt ook Super Mario 3D World + Bowser's Fury uit.

Wie graag de handheld in huis wilt halen, kan de Game & Watch Super Mario Bros. alvast kopen op Bol.com.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties