Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo kondigt HD-versie aan van The Legend of Zelda: The Wind Waker

En er komt nog een Zelda aan.

Nintendo heeft een HD-remake aangekondigd van The Legend of Zelda: The Wind Waker. Tijdens een Nintendo Direct videoconferentie kwam de game voorbij. De game komt uit op de Wii U.

Er is nog steeds een hele nieuwe Zelda-game in ontwikkeling, maar die is nog lang niet af. Om het wachten wat te verzachten brengt Nintendo dus The Wind Waker opnieuw uit. Deze staat in de planning voor de lente.

In de video werden nog geen bewegende beelden getoond, maar wel wat screenshots. De game is zowel op de TV, als los op de GamePad te spelen.

The Legend of Zelda: The Wind Waker kwam in 2003 uit voor de GameCube. De game maakte furore door z'n unieke grafische stijl, die destijds bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot. Deze wilde een volwassen vervolg op Ocarina of Time, en vonden de 'kinderachtige' tekenfilm Link maar niks. Die meningen zijn nu veelal verdwenen, en The Wind Waker staat sindsdien ferm bovenaan de favorietenlijst van veel Zelda-fans.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties