Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo kondigt Gamestudio aan

Voor de Miyamoto's in spe.

Nintendo heeft via een Youtube-trailer Gamestudio aangekondigd. Met die software maak je je eigen games.

Aan de hand van een visuele programmeertaal, waarin je Knopix-bouwblokken met elkaar verbindt, leer je volgens Nintendo spelenderwijs hoe je games maakt. Er zijn Knopix voor score, besturing en de camera, die je vervolgens met een draadje aan Knopix voor personages, vijanden en voorwerpen koppelt.

Er zijn verschillende lessen in Gamestudio, waarmee je uiteindelijk verschillende games ontwikkelt. Vervolgens kun je in de 'Vrij programmeren'-modus je eigen spelconcepten uitwerken. Tot slot kun je je eigen creatie delen aan de hand van een code, of games van een ander downloaden en remixen.

Bekijk op YouTube

Nintendo is geen vreemde op het gebied van creatieve software. Zo kun je in Super Mario Maker 2 je eigen Mario-levels in elkaar knutselen, en in de Nintendo Labo games kun je volledige minigames ontwikkelen die je met zelfgebouwde kartonnen accesoires kunt spelen.

Gamestudio, die buiten de Benelux Game Builder Garage heet, komt op 11 juni 2021 exclusief voor de Nintendo Switch uit. De software kost 29,99 euro.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Game Builder Garage

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties