Skip to main content

Nintendo komt naar F.A.C.T.S. met heel wat speelbare games

Mario! Metroid! Pokémon! Professor Layton! Goodie bags! Exclusieve DQIX-DLC!

De F.A.C.T.S.-beurs, dé plek waar fans van Fantasy, Anime, Comics, Toys en Space twee dagen lang in Flanders Expo hun hart kunnen ophalen komt er binnenkort aan, en dat al voor de twintigste keer! Op 23 en 24 oktober gaat het festijn van start, en dit jaar zal ook Eurogamer België groots aanwezig zijn. Wij verzorgen namelijk voor alle liefhebbers van videogames een gigantische Gamezone (250m²) waarop alle nieuwste games voor allerlei platformen speelbaar zijn, en dat volledig gratis!

Gedurende de komende weken zullen we jullie regelmatig voorzien van updates omtrent de opvulling van onze Gamezone, en vandaag hebben alweer in de vorm van Nintendo een nieuwe toevoeging aan de steeds groeiende line-up klaar! Reeds bekende partners en de spellen die ze meebrengen kun je terugvinden door op de links hieronder een klikje te plegen:

The Big N zal tijdens F.A.C.T.S. 2010 afzakken richting Flanders Expo te Gent om de aanwezige gamers (en natuurlijk ook niet-gamers) kennis te laten maken met enkele van hun toptitels. Laten we beginnen met de line-up aan speelbare Wii-games.

Nog steeds niet de beslissing genomen om Super Mario Galaxy 2 in huis te halen na het waarnemen van de perfecte score die de game van ons kreeg? Geen nood, want het spel met Mario en Yoshi in de hoofdrol zal speelbaar zijn op de Gamezone van Eurogamer België!

Nintendo brengt echter nog meer titels mee met de besnorde loodgieter in de hoofdrol. Samen met drie andere vrienden kun je op F.A.C.T.S. 2010 aan de slag gaan met New Super Mario Bros Wii., een van de leukste spellen die eind vorig jaar voor de Wii verschenen zijn, zo blijkt uit onze review.

Als tegenpool voor al dat gespring, geknabbel op paddenstoelen en verzamelen van gouden munten is ook het opmerkelijke Metroid: Other M van de partij. In dit spannend ruimteavontuur met Samus in de hoofdrol heb jij het voor het zeggen en mag je in third-én first person view de Wii-afstandsbediening gebruiken om buitenaards gespuis naar de eeuwige jachtvelden te knallen op F.A.C.T.S. 2010.

Liefhebbers van de Nintendo DS, de meest succesvolle handheld van de voorbije jaren, krijgen ook wat moois op hun bord in de vorm van speelbare games. Net zoals bij de Wii kan ook hier Mario niet ontbreken, waardoor het bekendste spelpersonage uit de geschiedenis in draagbare vorm speelbaar zal in New Super Mario Bros. voor de DS.

RPG-liefhebbers met een DS in huis, maar zonder een exemplaar van het super leuke Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies kunnen verder het spel ook eens aan de tand gaan voelen op onze Gamezone. Ben je wel al tot de aankoop van dit negende deel binnen de reeks van Square Enix overgegaan, dan doe je er goed aan om je spelexemplaar in je Nintendo DS mee te brengen naar F.A.C.T.S. 2010. Op de stand van Nintendo kun je namelijk volledig gratis via Tagmode een exclusieve schatkaart voor Dragon Quest IX naar je DS downloaden. Zeg nu nog eens dat Nintendo en downloadable content niet samengaan!

Ook Pokémon, de immer populaire zakmonsters, zijn van de partij in de vorm van speelbare versies van Pokémon HeartGold & SoulSilver! Probeer tijdens F.A.C.T.S. 2010 zoveel mogelijk beestjes te vangen met een van de vele DS'en en misschien kom je wel een uiterst zeldzame Pokémon tegen! Wel oppassen dat je geen verslaving gaat ontwikkelen tijdens het spelen, we zijn namelijk niet verantwoordelijk voor afkickverschijnselen wanneer je de DS op de Gamezone achter moet laten.

En dan hebben we om af te sluiten nog een Belgische première voor jullie in petto. Alle bezoekers van F.A.C.T.S. 2010 mogen als eerste binnen België aan de slag gaan met Professor Layton en de Verloren Toekomst, het derde deel binnen de prachtige puzzelreeks voor de DS. Herhaal dus nog even wat hoofdstukken en breinbrekers voordat je naar onze Gamezone afzakt, want de nieuwe Professor Layton zit weer vol met raadsels en mysteries die jij ter plekke mag komen oplossen!

Valt er ook nog wat te winnen? Natuurlijk, wat dacht je dan! Kom op zaterdag en/of zondag tussen 14 en 16 uur naar de stand van Nintendo, en je kunt deelnemen aan een New Super Mario Bros. competitie. De winnaar gaat naar huis met een voorlopig nog mysterieus goodie pakket vol met moois geschonken door Nintendo.

Alweer een toevoeging aan de gigantische Gamezone die er op F.A.C.T.S. 2010 in samenwerking met Eurogamer België te vinden zal zijn! Alle liefhebbers van videogames markeren best als de bliksem 23 en 24 oktober in hun agenda, want de vonken zullen er vanaf vliegen in Flanders Expo!

Dus, nog even om samen te vatten wat je op de Gamezone van Eurogamer België in samenwerking met Nintendo mag verwachten:

  • Super Mario Galaxy 2 (Wii)
  • New Super Mario Bros. Wii (Wii)
  • Metroid: Other M (Wii)
  • Dragon Quest: Sentinels of the Starry Skies (DS)
  • Professor Layton en de Verloren Toekomst (DS)
  • Pokémon HeartGold & Soul Silver (DS)
  • New Super Mario Bros. (DS)
  • een exclusieve en gratis te downloaden schatkaart voor je Dragon Quest IX-game
  • een te winnen goodie bag door mee te doen aan de New Super Mario Bros. competitie

Binnenkort volgen er nog veel meer aankondigingen rond spellen die in de Gamezone op F.A.C.T.S. 2010 te vinden zullen zijn. Eurogamer België verwacht je! Tot dan!

Read this next