Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo klaagt Switch hacker Gary Bowser aan

Het gevecht der Bowsers.

De topman van de Amerikaanse tak van Nintendo Doug Bowser klaagt de Canadese hacker Gary Bowser aan. Dat raakte bekend nadat de redactie van Polygon de documenten van de rechtszaak in handen kreeg.

Gary Bowser is de leider van de hackersgroep Xecuter. Die groep verkoopt onder andere Nintendo Switch- en Nintendo Switch Lite-modchips waarmee je illegale exemplaren van Nintendo Switch-games kunt spelen. De groep is al sinds het tijdperk van de eerste Xbox actief en maakte eerder ook al modchips voor de Nintendo 3DS.

Nintendo vecht echter terug en vervolgde in 2020 de 48-jarige Fransman en Xecuter-teamlid Max Louarn voor meer dan 11 soortgelijke misdrijven. Ook Xecuter-lid Yuanning Chen werd datzelfde jaar aangeklaagd. Chen is momenteel echter spoorloos.

Via de rechtszaak wil Nintendo de hackersgroep opdoeken en een schadevergoeding van 2.500 dollar per verhandeld apparaat en 150.000 dollar voor elke schending van het auteursrecht krijgen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties