Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo-guru Miyamoto neemt het woord

"Nieuwe hardware, nieuwe MotionPlus-game!"

We kennen hem allemaal als het brein achter Mario, Pikmin en The Legend of Zelda, maar het moet gezegd worden dat Shigeru Miyamoto tegenwoordig opvallend op de achtergrond blijft. Vroeger zagen we de man regelmatig in het nieuws opduiken, terwijl het nu alweer een hele tijd geleden is dat de Nintendo-guru nog het woord nam. Vandaag breekt hij echter de stilte.

Tijdens een toespraak op het Annual Japan Media Festival heeft Miyamoto namelijk toegegeven dat Nintendo aan het werken is aan nieuwe hardware. De man gaf geen verdere informatie, maar er lijken drie mogelijke dingen te zijn waarover hij het zou kunnen hebben.

Ten eerste is er de langverwachte Wii HD console. Dit zou een opgewaardeerde versie zijn van de huidige Wii, maar dan eentje die HD-graphics kan weergeven. Hiermee zou Nintendo de competitie met Microsoft en Sony wat beter aankunnen als het aankomt op beeldkwaliteit. Aan de andere kant doken er een tijd terug geruchten op dat Nintendo een gloednieuwe DS aan het ontwikkelen is. Deze handheld zou bovendien motion controls kunnen herkennen, al blijkt hiervan helemaal niets waar te zijn. Dat liet niemand minder dan Satoru Iwata, de president bij Nintendo, een een Japanse krant weten.

Ook zou het kunnen dat Nintendo met een volledig vers concept op de proppen komt. Hardware kan een heleboel dingen betekenen, denk daaraan!

Verder liet Miyamoto op hetzelfde event weten dat er een nieuw spel bij Nintendo in ontwikkeling is dat gebruik zal maken van de Wii MotionPlus technologie. "En neen, het is niet de nieuwe Zelda," voegde hij snel aan zijn uitspraak toe. Ook hieromtrent is men al druk aan het speculeren, met het op de E3 2008 aangehaalde Pikmin 3 als grootste kanshebber.

We houden jullie op de hoogte!

Getagged als

Reacties