Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo gelooft in toekomst consoles

Het bedrijf betwijfelt of cloud gaming succesvol blijkt.

Nintendo blijft de toekomst van fysieke consoles positief inzien. Het bedrijf zal in de toekomst dus hardware blijven produceren. Dit zei Nintendo President Satoru Iwata tijdens een vraag en antwoord sessie volgend op de gepubliceerde kwartaalcijfers enkele dagan terug. "Ons standpunt is dat game consoles niet zullen uitsterven en wij zijn vastberaden een toekomst te creëren waar dit niet gebeurt."

Iwata verwacht geen succes van cloud gaming. Bij cloud gaming worden spellen niet gespeeld vanaf een apparaat bij de gebruiker thuis. Cloud gaming stuurt informatie vanaf een online server naar de computer van de gebruiker. Dit proces heet streamen. Met cloud gaming verliest een console haar waarde omdat de gebruiker geen apparaat nodig heeft dat spellen leest en data verwerkt -- dit gebeurt allemaal op de cloud gaming server.

"Cloud gaming is een poging om informatie online te verwerken op een server en niet op een machine in de handen van de gebruiker," aldus Iwata. "Dit impliceert dat, omdat het verzenden van data via een internetverbinding nooit verwaarloosbaar is, altijd een vertraging optreedt voordat je het resultaat van je input waarneemt."

"Bij zeer interactieve spellen, actie spellen in het bijzonder, is de snelheid waarmee het indrukken van een knop getoond wordt [op het beeldscherm] cruciaal en de frame rate bepaalt hoe vloeiend een beweging is. Dit houdt in dat sommige spellen geschikt zijn om op het internet te staan en andere niet."

"Cloud gaming kan veel dingen niet doen. Dit is echter niet gecommuniceerd naar het publiek en ik verbaas me dat mensen cloud gaming als de toekomst zijn."

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties