Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo gaat smartphonegames maken

En werkt aan een abonnementsdienst.

Nintendo kondigt vandaag een partnerschap aan met DeNA, een Japanse ontwikkelstudio die mobiele games maakt. Samen bouwen ze nieuwe smartphonegames, gebaseerd op de intellectuele eigendommen van Nintendo. Verwacht dus spellen met Nintendo-personages in de hoofdrol, op je mobiele telefoon en tablet.

Om aan de kwaliteit te voldoen die gamers van Nintendo gewend zijn, worden enkel hele nieuwe games ontwikkeld die geoptimaliseerd zijn voor het mobiele platform. Dat verklaart DeNA in een persbericht. "We zetten geen games over die eerder al gemaakt zijn voor de Nintendo 3DS of Wii U," aldus het bedrijf.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een abonnementsdienst die 'toegankelijk is via de pc, smartphones, tablets en Nintendo-systemen.' Daar staat voornamelijk DeNA voor in, omdat deze firma de meeste ervaring heeft met dergelijke online diensten.

Details blijven verder nog schaars. De service lanceert in de herfstperiode van 2015. Er zijn tevens nog geen specifieke games aangekondigd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties