Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo gaat de filmindustrie in

En... actie!

Nintendo wil films gaan maken. Dat vertelt Nintendo-topman Tatsumi Kimishima in een interview met de Japanse krant Asahi Shimbun.

In het interview laat Kimishima weten dat het bedrijf op zoek is naar een systeem waar het de productie van de films zo veel mogelijk in eigen handen kan houden. Tevens is Nintendo op zoek naar partners die wereldwijd inzetbaar zijn, in tegenstelling tot Hollywood.

Kimishima geeft aan dat de films niet live-action worden. De reden hiervoor is de Super Mario film uit 1993 met Bob Hoskins als Mario. Hij noemt Pixar en Disney als voorbeelden van hoe Nintendo de films wil aanpakken.

Het is nog niet duidelijk waar de eerste Nintendo-film over gaat. Kimishima wil wel beginnen met een "populaire reeks, maar niet per se Mario". Ook spreekt hij de wens uit om een film te maken over The Legend of Zelda. De eerste film moet over 2 à 3 jaar klaar zijn.

Nintendo is zich in de afgelopen periode aan het diversifiëren. Zo ook op de smartphone-markt, waar Miitomo al meer dan tien miljoen gebruikers kent. Tevens zijn er apps van Fire Emblem en Animal Crossing in ontwikkeling.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur

Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties