Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo: focus ligt op hoge kwaliteit

Nintendo-baas Reggie Fils-Aime is van mening dat kwalitatief goede games de doorslag geven in de 'console oorlog.'

In een interview met IGN geeft Nintendo-topman Reggie Fils-Aime aan dat het de strategie van het bedrijf is om kwalitatief hoogstaande games te maken.

Fils-Aime maakt deze opmerkingen na vragen over de keuze van Nintendo om dit najaar de prijs van Wii U te verlagen. Aangezien de Wii U op dit moment al goedkoper is dan zijn directie concurrenten, is hij gevraagd naar de ratio achter dit besluit.

In zijn reactie benadrukt de directeur van Nintendo America dat het niet gaat om de prijs van een console maar om de kwaliteit van de games die beschikbaar zijn. Fils-Aime is matig onder de indruk van de games die de concurrentie zal uitbrengen deze herfst. Hij is overtuigd dat klassieke Nintendo-iconen als Zelda, Mario en Donkey Kong succesvol zullen zijn in de strijd voor de gunst van de consument.

Fils-Aime geeft verder aan dat zaken als cloud gaming en cross platform beschikbaarheid voor Nintendo geen zaken zijn waar de nadruk op wordt gelegd. Alhoewel de Wii U gebruik maakt van cloud technologie, loopt Nintendo hier niet mee te koop. Games en de ervaringen die ze bieden staan voorop, aldus Reggie, en niet de technologie die er achter schuilt.

Over de auteur
Jorit de Kruijff avatar

Jorit de Kruijff

Redacteur

Onverslaanbaar met Fifa.

Reacties