Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo doet onderzoek naar back-up van Switch saves

Save the savegames!

In een interview geeft Reggie Fils-Aime aan dat Nintendo onderzoek doet naar het back-uppen van de savegames op de Nintendo Switch.

"Ik ben iemand die 120 shrines en ongeveer vierhonderd Korok zaadjes in Breath of the Wild heeft. Dus ik snap hoe het is om veel tijd in je game te steken en de gedachte hebben dat die tijd verloren gaat." aldus Fils-Aime.

"We zijn op de hoogte van deze zorg en werken er aan om die zorg weg te nemen. Vanwege het type platform dat we hebben, zijn er wat complicaties. Het is niet zo makkelijk als met een stuk hardware dat nooit beweegt en altijd verbonden is met een online omgeving."

Het klinkt alsof Nintendo niet de voorkeur geeft aan een cloud-oplossing voor backups. Misschien dat back-uppen op een andere SD-kaart de oplossing is, of via wifi naar een app op je mobiele telefoon.

De Nintendo Switch firmware update 4.0 voegde onlangs een opnamefunctie toe.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties