Skip to main content

Nintendo: 'de Nintendo Switch en 3DS kunnen gemakkelijk samen bestaan'

De Switch is toch niet zo groot.

De Nintendo Switch en de Nintendo 3DS kunnen gemakkelijk naast elkaar bestaan. Dat laat Reggie Fils-Aime van Nintendo of America in een interview met Wired weten.

Volgens Fils-Aime leidde de onthulling van de Nintendo Switch tot de vraag of de console met handheld-capaciteiten de Nintendo 3DS uiteindelijk vervangt. Volgens hem is dat niet het geval.

"De 3DS heeft nog een lang leven voor zich. Wij denken dat de Switch en de 3DS prima samen kunnen bestaan. Het is niet de eerste keer dat we twee verschillende systemen tegelijkertijd verkrijgbaar stellen", aldus Fils-Aime.

Bekijk op YouTube

"Door de Nintendo Switch en de 3DS samen te laten bestaan, heb je toegang tot zowel de nieuwste content op de Nintendo Switch alsook de gigantische verzameling games op de Nintendo 3DS."

"Ik denk dat het gevoel heerst dat de Switch een handheld-apparaat is. Hoewel het systeem duidelijk handheld-capaciteiten biedt, blijft de Switch een console voor thuis", aldus Fils-Aime.

Eerder liet Nintendo nog weten dat de Nintendo Switch Micro SDXC memory cards ondersteunt. Alles wat we weten over de Nintendo Switch lees je op de site.

Read this next