Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Classic Mini NES uiteindelijk 2,3 miljoen keer verkocht

Nintendo-topman Reggie Fils-Aime licht de beslissing om te stoppen toe.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aime laat weten dat de Nintendo Classic Mini NES uiteindelijk 2,3 miljoen keer is verkocht. Verder licht hij de beslissing om de productie te stoppen toe.

Onlangs maakte Nintendo bekend dat het bedrijf is gestopt met de productie van de Classic Mini NES. Volgens Nintendo was de console 'nooit in de markt gezet als een product voor de lange termijn.'

Fils-Aime biedt zijn excuses aan voor de tekorten en legt daarbij uit dat er momenteel veel gaande is in het bedrijf en dat er geen 'onbeperkte middelen' zijn om de console te blijven produceren.

Zo raakte afgelopen week bekend dat de verkoopcijfers van de Nintendo switch de verwachtingen overtreffen. Daarnaast gaat er ook nog het gerucht dat Nintendo later dit jaar een SNES Mini lanceert.

Dave zijn Nintendo Classic Mini NES review lees je op de site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties