Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Classic Mini NES - 5 dingen die je moet weten

Klein, maar fijn.

Dertig jaar geleden zette Nintendo de eerste stap op Europese consolegrond, en is sindsdien niet meer weg te denken. Om dat te vieren brengt de Japanse uitgever een miniatuur-versie van de NES op de markt. Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je over de Mini NES moet weten.

In den beginne...

De Nintendo Entertainment System (NES) is Nintendo's eerste console. De 8-bit console wordt in de zomer van 1983 als de Famicom in Japan gelanceerd. Drie jaar later is Europa aan de beurt. Het wordt uiteindelijk een groot succes. Wereldwijd worden er namelijk meer dan zestig miljoen exemplaren verkocht - vier zo veel als er Wii U's over de toonbank zijn gegaan.

Bijna identiek

De kleine NES ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de originele console, maar is ongeveer twee keer zo klein. Die sluit je vervolgens met HDMI-aansluiting aan op een televisie. Op de Mini NES staan games al geïnstalleerd, dus er zijn geen cartridges. Een ander verschil ten opzichte van het oude model is dat je tussendoor wel save points hebt.

Dertig jaar, dertig games

Bij de Mini NES krijg je in totaal dertig games. Zo kun je onder meer met Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Pac-Man, Donkey Kong en andere klassiekers aan de slag. De volledige lijst met Mini NES games vind je hier terug. Japan krijgt overigens een exclusieve Mini Famicom met enkele andere games.

Controller inbegrepen

De Mini NES wordt standaard met één controller geleverd. Daarnaast kun je nog een extra controller aansluiten. Net zoals de console zelf gaat het om een replica van de authentieke controller. Die is overigens alleen met een draad aan de mini-console aan te sluiten. De Classic controller is tevens op de Wii Remote controller van de Wii en Wii U aan te sluiten.

Uitverkocht?

De adviesprijs van de Mini NES is 64,99 euro, terwijl een extra controller 12,99 euro kost. Wil je nu direct naar de winkel sprinten? Dan moet je nog even geduld hebben. De kleine console is op het moment van schrijven namelijk tijdelijk uitverkocht.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties