Skip to main content

Nintendo Classic Mini krijgt geen nieuwe games

Miniconsole ook niet met internet verbonden.

De Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System krijgt geen nieuwe games buiten de dertig voorgeïnstalleerde titels. Dat bevestigt Nintendo of America aan Kotaku.

"De gekozen titels bieden een combinatie van populaire en herkenbare NES-games die een breed publiek aanspreken," zegt het bedrijf. "Iedereen vindt meerdere games die ze leuk vinden."

Verder maakt Nintendo duidelijk dat de Nintendo Classic Mini geen verbinding maakt met het internet. De console is een alleenstaand apparaat.

Ten slotte stelt Nintendo dat dit de enige miniatuurconsole is die ze uitbrengen en dat ze momenteel geen plannen hebben voor bijvoorbeeld een Super Nintendo Mini.

Gisteren kondigde het Japanse bedrijf de Nintendo Classic Mini aan, die op 11 november uitkomt. Op de miniconsole staan dertig speelbare NES-games, waaronder klassiekers als Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid en Donkey Kong. De bijgeleverde controller is tevens aan te sluiten op de Wii en Wii U om zo games in de Virtual Console te spelen.

Read this next