Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo CEO legt prijskaartje 3DS uit

Te duur? Dat is dan jouw schuld.

Ben jij iemand die barstte van enthousiasme toen Nintendo voor het eerst de 3DS voorstelde op de E3 dit jaar? Als je 'ja' antwoordde, dan zou het wel eens kunnen zijn dat je bijgedragen hebt aan de uiteindelijke prijs van de handheld.

Zoals te lezen staat op Japanse site Bloomberg, heeft Nintendo CEO Satoru Iwata de prijskeuze uitgelegd aan een meeting voor analisten die gisteren plaatsvond. Iemand merkte op dat het prijskaartje van ¥25,000 yen (€220) misschien iets aan de hoge kant ligt. Iwata antwoordde dat de prijs bepaald werd door verschillende factoren, inclusief de reacties op de E3-onthulling van het systeem.

De les van vandaag: de volgende keer dat Nintendo met een nieuw stuk hardware op de proppen komt - wees niet onder de indruk! Een boodschap die duidelijk verloren gaat aan mensen zoals Hideo Kojima, Suda 51 en een heleboel andere grote, Japanse namen - allen lijken ze aangenaam verrast en de helft heeft al een 3DS project in de steigers staan.

Iwata zei ook tegen de analisten dat het originele fiscale vooruitzicht van het bedrijf gemaakt werd met het plan dat de 3DS nog dit jaar zou uitkomen. De keuze werd uiteindelijk veranderd naar een release in februari 2011 na het overwegen van factoren zoals leveringsdiensten en het niveau van vervollediging van het product.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties