Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo brengt nieuwe DS naar E3

Zal 3DS heten en speelt 3D-games af.

Herinner je je nog het nieuwsbericht dat we begin maart online hebben geplaatst rond de DSi die 3D-beelden kon weergeven? Wel, nu lijkt het alsof Nintendo stiekem al een hele tijd met de nieuwe technologie aan het experimenteren is. Vandaag laat de Japanse gigant namelijk via een persbericht weten dat ze op de aankomende E3 de 3DS zullen aankondigen, een handheld waarop je met het naakte oog 3D-beelden zult kunnen zien.

Saturo Iwata himself maakte het nieuws bekend richting investeerders dat de 3DS binnen een jaar (maart 2011) verkrijgbaar zal zijn en voor het eerst publiekelijk zichtbaar is op de aankomende E3-persconferentie van Nintendo. Hoe de handheld eruit zal zien is nog niet bekend, al wil Nintendo wel benadrukken dat het apparaat 3D-beelden kan weergeven zonder dat je daarvoor een speciaal brilletjes op je neus moet zetten.

De 3D-technologie lijkt nu helemaal binnen te zijn geslopen binnen de game industrie. Een tijdje terug hadden de redacteurs van Eurogamer België het nog over dit fenomeen in een speciaal daarrond draaiende roundtable.

De E3-persconferentie van Nintendo lijkt nu overigens wel erg interessant te worden. Niet alleen zullen we voor het eerst de Nintendo 3DS te zien krijgen, ook een gloednieuwe The Legend of Zelda voor de Wii en mogelijk Pikmin 3 zullen aanwezig zijn.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties