Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo blijft de DS ondersteunen

3DS is immers backwards compatible.

Tijdens de E3 hoorde je overal waar je kwam de woordjes "3DS" en "unbelievable" vallen, en dat erg kort achter elkaar. We gaven in een special reeds aan dat de aankomende handheld van Nintendo zwaar indruk op ons had gemaakt. Maar hoe zit het met de toekomst van de DS die momenteel op de markt is? Zal het ding binnenkort helemaal verdwijnen in een duister hoekje?

Als we Nintendo mogen geloven in elk geval nog niet onmiddellijk. "Wanneer het op de toekomstige ondersteuning van de DS aankomt zijn we nog steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe en interessante titels ervoor." We hebben nog meer de neiging om die uitspraak te geloven gezien de 3DS backwards compatible is - hij kan dus ook normale DS-games spelen.

Nintendo ging verder door even op te sommen wat voor titels ze dit jaar nog allemaal zullen uitbrengen voor hun huidige handheld: "Dragon Quest IX, Professor Layton, Golden Sun: Dark Dawn, Pokémon Ranger en Mario vs. Donkey Kong - en dat zijn enkel onze eigen titels, om nog maar te zwijgen over wat andere ontwikkelaar nog in petto hebben."

Het is goed om te horen dat Nintendo hun DS niet zomaar achter gaat laten en dat mensen die voorlopig geen zin hebben om een 3DS in huis te halen (why?!?) niet in de steek gelaten zullen worden.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties