Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo: "Apple grootste bedreiging"

Microsoft geen bedreiging in korte termijn.

Nintendo ziet Apple, fabrikant van de iPhone, iPod Touch en iPad, als zijn grootste concurrent. Dat zei Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America.

"Apple is een rivaal geworden die ons absoluut meer pijn zou kunnen doen dan Microsoft op korte termijn," had Reggie te zeggen.

De grootste uitdaging voor Nintendo met de Wii en DS is volgens Reggie dat ze met andere vormen van entertainment moeten concurreren voor de tijd van mensen.

"Het draait allemaal op tijd," zei hij. "Ik concurreer met [Facebookgamemaker] Zynga, ik concurreer met op het internet surfen, ik concurreer met de krant."

Zelfs met de daling in populariteit van de Wii, heeft Nintendo dit jaar nog 20 miljoen gamesystemen verkocht, kon Reggie Fils-Aime nog vertellen. Dat is meer dan Sony en Microsoft samen. Veertien van de twintig best verkochte games van de huidige generatie deden dat op een Nintendo-platform.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties