Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo annuleert lancering TVii-dienst in Europa

Was al drie jaar beschikbaar in Japan en de VS.

Nintendo annuleert de lancering van de TVii-dienst in Europa.

TVii is een applicatie die je in staat stelt om via je de gamepad van de Wii U televisieseries te kijken. TVii kan verbinding maken met diensten als Netflix, Amazon Instant en Hulu. De dienst is al sinds 2012 beschikbaar in de VS en Japan.

Nintendo was lange tijd ook van plan om TVii in Europa te introduceren, maar heeft nooit een precieze lanceerdatum aangegeven.

Via een officieel statement op de Nintendo-website is nu duidelijk gemaakt dat TVii niet naar Europa komt. In het statement staat dat het extreem lastig is om licenties te verkrijgen voor alle verschillende tv-diensten die Europa rijk is. De lokalisatie van TVii wordt ook beschreven als een zeer ingewikkelde opgave.

Nintendo laat weten dat het in Europa nog wel mogelijk is om gebruik te maken van het Anime Channel. Dit is een speciale app voor de 3DS die je in staat stelt om afleveringen van onder andere Pokémon te kijken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties