Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo annuleerde vervolg The Legend of Zelda: The Wind Waker

Maakte in plaats daarvan Twilight Princess.

Nintendo annuleerde een vervolg op The Legend of Zelda: The Wind Waker om aan The Legend of Zelda: Twilight Princess te werken. Dat blijkt uit een interview met Satoru Takizawa in het Zelda: Art en Artifacts boek.

"We hadden de eerste stappen gezet naar Wind Waker 2, maar de vraag naar een game in de stijl van Ocarina of Time werd met de dag groter", vertelt Takizawa. Wind Waker 2 speelde zich af op het vaste land in plaats van op zee, waardoor Link zich te paard kon verplaatsen.

De uiteindelijke reden voor de annulering is te wijten aan het paard. "De proporties van Link in Wind Waker waren niet geschikt voor paardrijden. Zo was hij te klein en vonden we een volwassen versie van Toon Link geen goed idee", benadrukt de designer.

Het nieuwste deel in de serie is The Legend of Zelda: Breath of the Wild die in 2017 naar de Wii U en de Nintendo Switch komt. In Dereks The Legend of Zelda: Breath of the Wild preview lees je meer over de game.

Meer over The Legend of Zelda: Breath of the Wild weten? Lees dan ons overzicht van alle Zelda Breath of the Wild info die tot nu toe bekend is.

Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties