Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 64 en Nintendo DS-games naar Wii U

Startende met Super Mario 64 en anderen.

Naast Nintendo, Super Nintendo, Game Boy Advance en Nintendo Wii-games worden ook Nintendo 64 en Nintendo DS-games opnieuw uitgebracht voor de Wii U. Die worden ter download beschikbaar gesteld via de Virtual Console, zo maakt Nintendo bekend.

Mario Kart DS, WarioWare Touched!, Super Mario 64 en Donkey Kong 64 zijn per direct te downloaden en kosten een tientje per stuk. Koop je er drie, dan krijg je de vierde gratis. Die actie loopt tot 16 april.

In een later stadium volgen in ieder geval nog Yoshi's Island DS, Yoshi Touch & Go en Paper Mario. Alle titels zijn te vinden in de eShop. Eerder al lanceerde enkel in Europa de Nintendo DS-game Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day.

Bij sommige Nintendo DS-games doet de GamePad van de Wii U dienst als tweede scherm. Het bovenste scherm van de handheld zie je op je televisie, het onderste scherm in je handen. Nintendo 64-games die ooit gebruik maakten van de Rumble Pad, trillen nu gewoon via de GamePad.

Mocht je de games al gekocht hebben op de Nintendo Wii, dan hoef je niet nogmaals de volledige prijs te betalen. Het overzetten naar de Wii U kost twee euro.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Super Mario 64

Video Game

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties