Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 3DS XL op komst

Met groter scherm en betere accu.

Nintendo heeft de Nintendo 3DS XL aangekondigd. De grotere 3DS zal 28 juli al uitkomen en de prijs ligt waarschijnlijk rond de 200 euro.

Het scherm van de 3DS XL is negentig procent groter dan die van de 'gewone' 3DS en is daarmee het grootste scherm ooit op een handheld van Nintendo. De accuduur is ook langer: 3,5 tot 6,5 uur voor 3DS games en 6 tot 10 uur voor DS games. De handheld wordt geleverd met een 4GB SD kaartje, daar waar je bij de 3DS een kaartje van 2GB krijgt. Er wordt geen oplader meegeleverd, maar de 3DS XL werkt wel met opladers van de 3DS, DSi, en de DS XL. De handheld zal gelanceerd worden in de kleuren rood, wit en blauw.

Gek genoeg is de grootte en de accuduur de enige verandering ten opzichte van het vorige model. De meest in het oog springende zwakke plek van de 3DS -geen tweede analoge stick- is met dit nieuwe model niet opgelost. Sterker nog, de vraag is of de Circle Pad Pro überhaupt op het nieuwe grotere model past.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties