Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 3DS vanaf maart in Europa

Japan krijgt de handheld wat vroeger.

Maandag stuurde de krant Bild enkele geruchten de wereld in betreffende de 3DS, die nu zo goed als allemaal fout blijken te zijn. Nintendo heeft namelijk tijdens een persconferentie in Japan de langverwachte info omtrent de revolutionaire handheld vrijgegeven.

Japanners kunnen van 3D zonder bril genieten vanaf 26 februari 2011, en zullen er 25.000 yen of 220 euro voor over moeten hebben. Over de release line-up wat games betreft werd nog niet gesproken. Een Europese prijs voor de handheld is ook nog niet bekend, en wij zullen nog tot maart 2011 moeten wachten.

Verder liet de uitgever weten dat geselecteerde Gameboy (Color / Advance) spellen en andere Nintendoklassiekers voor de 3DS zullen kunnen aangekocht worden, wat meteen ook betekent dat ze in 3D speelbaar zullen zijn.

De Mii's, persoonlijke avatars die we reeds zagen op de Wii, zullen ook hun opwachting maken op de 3DS en kan je aanpassen dankzij de Mii Creation Studio. Bovendien zal het mogelijk worden om een foto van jezelf te nemen en die op het gezicht van je Mii te plakken.

De reeds aangekondigde modus waardoor de 3DS zelfs in sleep mode draadloos Mii's kan uitwisselen met andere 3DS'en die in de buurt zijn, heeft tot slot de titel Tag Mii Plaza meegekregen. Ook games zullen van de Tag Mode gebruik gaan maken om data uit te wisselen.

Getagged als
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties