Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 3DS krijgt implementatie Miiverse en Network ID

UPDATE: Nintendo Network welkomstactie gestart.

UPDATE: Nintendo kondigt een welkomstactie aan voor iedereen die zijn Nintendo Network ID koppelt aan zijn Nintendo 3DS, of zich voor het eerst registreert. Doe je dat tussen 10 december 2013 en 31 januari 2014, dan krijg je een downloadcode van de Game Boy Color-game Super Mario Bros. Deluxe opgestuurd.

De codes worden verzonden tussen 13 februari en 28 februari 2014, naar het e-mailadres dat je aan je Nintendo Network-account hebt gekoppeld. Super Mario Bros. Deluxe bevat remakes van het originele Super Mario Bros. en Super Mario Bros.: The Lost Levels, en is te spelen via de Virtual Console van de Nintendo 3DS.

ORIGINEEL: Nintendo kondigt enkele nieuwe features aan voor de Nintendo 3DS in een zojuist uitgezonden Nintendo Direct presentatie. Nu is bekend dat Wii U bezitters vanaf december hun Nintendo Network ID aan hun 3DS-systeem kunnen koppelen. 3DS-bezitters zonder Wii U kunnen tevens voor het eerst afzonderlijk een ID maken.

Hoe de gelinkte accounts met elkaar samenwerken lees je in een overzicht op de website van Nintendo. De gratis update brengt ook Nintendo's sociale netwerk Miiverse naar de handheld. Vanaf dan kun je met spelers over de hele wereld ervaringen en speltips uitwisselen, aldus Nintendo.

Vanaf morgen wordt ook de StreetPass Relay Point-update uitgerold in Europa. Nintendo 3DS-bezitters hoeven elkaar niet meer letterlijk te passeren om elkaars Mii's te ontmoeten. Zodra je een Relay Point passeert, krijg je tot zes verschillende Mii's op bezoek die ook langs die locatie zijn geweest. Relay Points vind je op plekken waar Nintendo Zones zijn opgezet.

Daarnaast is bekend dat Mario Party: Island Tour vanaf 17 januari 2014 in de winkels ligt. De game kent in totaal zeven speelborden en 80 nieuwe mini-games.

Bekijk de volledige Nintendo Direct-presentatie hieronder terug. Deze staat voornamelijk in het teken van reeds aangekondigde games, zoals The Legends of Zelda: A Link Between Worlds, Bravely Default: Flying Fairy en Super Mario 3D World.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties