Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 3DS- en Wii U-eShops sluiten eind juli in Zuid-Amerika en de Caraïben

'Constante herevaluatie' doet regio de das om.

Nintendo laat weten dat de gelimiteerde eShops voor de 3DS en Wii U in Zuid-Amerika en de Caraïben op 31 juli 2020 sluiten. Door die beslissing kunnen gebruikers in die regio's weldra geen games meer downloaden, updaten of kopen via een code.

Daarom raadt Nintendo gebruikers aan om alvast hun voorzorgsmaatregelen te treffen voordat de digitale winkels sluiten. Verder vernemen we dat de aankondiging niet van toepassing is op Mexico en Brazilië, die landen hebben namelijk geen gelimiteerde digitale winkels. Of de eShops van de 3DS en Wii U in andere regio's weldra volgen, is niet bekend.

De Switch doet het momenteel wel nog steeds uitstekend. Eind vorig jaar vernamen we dat Nintendo Switch in Europa meer dan 10 miljoen keer is verkocht. Daarnaast zit het systeem van die hybride console al aan update 10.0.0. Die Nintendo Switch update breidt de opties voor SD-kaarten en controllers uit.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties