Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 3DS breekt verkoopsrecord in Japan

De grote comeback.

De Nintendo 3DS lanceerde exact een jaar geleden in Japan maar na een succesvolle launchweek vertraagde de verkoop van het apparaat dramatisch tot het punt waarop Nintendo in de zomer de prijs zwaar moest verlagen.

Sindsdien maakt de portable echter een comeback en Nintendo maakt nu dan ook trots bekend dat de 3DS in Japan een nieuw verkoopsrecord heeft gezet. Op 52 weken heeft de 3DS de kaap van vijf miljoen verkochte exemplaren voorbijgestoken en dat is sneller dan eender welk ander apparaat ervoor. De DS, de vorige recordhouder, deed er 56 weken over en de Gameboy Advance komt op de derde plaats met 58 weken.

Op het onderstaande grafiekje kun je haast exact zien op welk moment de prijsdaling plaatsvond en welk effect het had op de verkoop sindsdien.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties